SUOSJEĆAM S DRUGIMA - RUKA NA KOSI: Nastavna priprema za čas iz predmeta islamska vjeronauka - Imamović, Amra (Novi Muallim, 2023)
UDK: 371.214:28(075.2/.3) Nastava kao dio edukativnog procesa i specifične ljudske djelatnosti spada u vrlo staru ljudsku aktivnost. Za razliku od tradicionalnog načina izvedbe nastave, savremeni pedagoški pristupi zahtijevaju poticajni i aktivni način rada. Jedan od najvećih savremenih pedagoških izazova jeste kreirati ambijent da škole postanu mjesto koje će osposobiti učenike za saradnički rad, a samim tim i za aktivno sudjelovanje u društvu. U ovom radu predstavljena je nastavna priprema obrade novog nastavnog sadržaja za čas islamske vjeronauke „Suosjećam sa drugim/ ruka na kosi“ za peti razred osnovne škole. Nastavna priprema sadrži sve informacije o oblicima rada, nastavnim metodama, nastavnim sredstvima, tehničkim pomagalima i međupredmetnoj korelaciji. Prikazana je makroartikulacija i mikroartikulacija nastavnog časa sa detaljnim uputama za njegovu realizaciju.