Sura El-Muddessir: aktivno djelovanje - Fatić, Almir (Novi Muallim, 2023)
UDK: 28-254 Autor u radu donosi tefsir sure El-Muddessir, koja je 74. kur'anska sura i sastoji se od 56 ajeta. Ime je dobila po prvoj riječi kojom počinje – el-muddessir (umotani). Objavljena je u Mekki i to vrlo rano, zapravo, kao druga objava objavljena Muhammedu, a.s., nakon prvih pet ajeta sure El-‘Alek. Glavna tema sure El-Muddessir jeste aktivno djelovanje i pozivanje u islam. Još preciznije, ova sura naređuje Poslaniku, a.s., da ustane i pozove ljude u islam i da upozori one koji poriču Istinu.