Namaz i planiranje vremena: Prvi mujezin: Nastavna priprema za čas iz predmeta islamska vjeronauka - Husić, Lamija (Novi Muallim, 2024)
UDK: 371.3:28(072.2) U ovom radu predstavljena je nastavna priprema za čas pod nazivom „Namaz i planiranje vremena: Prvi mujezin“ koja se nalazi unutar nastavne oblasti „Namaz i planiranje vremena“. Nastavna jedinica koja se obrađuje u tekstu sastavni je dio Nastavnog plana i programa islamske vjeronauke za peti razred osnovnih škola. Autor je u pripremi prezentirao konkretna uputstva za realizaciju časa, što podrazumijeva definirane ciljeve, oblike nastavnog rada, nastavne metode i tehnike, ali i sam sadržaj časa s prilozima koji mogu biti iskorišteni tokom izvođenja časa. Ono što dodatno obogaćuje ovu pripremu jesu QR kodovi pomoću kojih se lahko može i online pristupiti potrebnim materijalima za rad.