Analiza čitanosti i citiranosti časopisa Novi muallim (2000-2024) - Ćurovac, Ejla; Hamzakadić, Lamija (Novi Muallim, 2025)
UDK: 001.3:050NOVI MUALLIM"2000/2024" U ovom radu analizira se čitanost i citiranost radova objavljenih u časopisu Novi muallim u periodu dvadeset i pet godina njegovog izlaženja. Podaci su prikupljeni iz CEEOL-a (Central and Eastern European Online Library) i OJS-a (Open Journal Sistem) u pogledu čitanosti članaka Novog muallima, dok se za analizu citiranosti koristila baza Google Scholar.