Uvod u kur’ansku suru Jā Sīn - Kerla, Mensur (Novi Muallim, 2025)
UDK: 28-254 Ovaj rad istražuje odabrane teološke, lingvističke i kontekstualne dimenzije kur’anske sure Jā Sīn, pružajući temelj za daljnje analize i dublja promišljanja o njenim porukama. Rad naglašava važnost svakodnevnog učenja i razumijevanja sure Jā Sīn kao ključnog elementa vjerničkog života. Istražuju se etimologija naziva sure, njen sadržaj, povodi objavljivanja te temeljne intencije i tematske cjeline. Poseban fokus stavljen je na početna slova (fawātiḥ as-suwar), njihove moguće interpretacije i simbolički značaj. Rad analizira osnovne poruke sure, uključujući temelje vjerovanja poput tevhida, objave, poslanstva i eshatologije, uz propitivanje autentičnosti nekih predanja i utemeljenosti uvriježenih tradicija i praksi vezanih uz njeno učenje.