IMAM JE UČITELJ, VOĐA I TEMELJNI STUB ISLAMSKE ZAJEDNICE - SUBAŠIĆ, Elvedin (Novi Muallim, 2025)
U povodu 100, jubilarnog broja Novog Muallima osvrnuli smo se na ulogu imama u današnjici kao temeljnog nosioca mualimske misije u Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini. Svoj kratki osvrt o ulozi imama u našem društvu dali su direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta hafiz Mensur-ef. Malkić, predsjednik Udruženja ilmijje Nesib-ef. Hadžić i glavni imam MIZ Bosanski Šamac i MIZ Odžak Safet-ef. Karahmetović, koji je ipredsjednik Skupštine Udruženja ilmijje.