Ad – Drevni narod uništen zbog arogancije i materijalizma - Mašić, Elmir (Novi Muallim, 2025)
UDK 28-31:929 Hud 28-256 Kur՚ansko kazivanje o poslaniku Hudu, a.s., i njegovom narodu Ad nalazi se u brojnim surama u Kur'anu. Nakon biografskih podataka o Hudu, a.s., i opisu Ada, autor u radu skreće pažnju na aroganciju i materijalizam koji su bili izraženi kod Hudovog, a.s., naroda, a zbog kojih nisu željeli prihvatiti vjeru u jednog Boga i njega kao Božijeg poslanika, a.s., pa ih je Allah u konačnici i uništio. U zaključku autor ukazuje na pouke koje se mogu izvući iz kur'anske pripovijesti o Hudu, a.s.