Liječenje i uljepšavanje žene u pravnim rješenjima Evropskog vijeća za fetve i istraživanja – Stavovi savremenih islamskih učenjaka - Hatunić, Ahmed (Novi Muallim, 2026)
UDK 28-742-266: [617.5-089.844-055.2 28-742-266: [617.5-089.844-055.1 U narednim redovima putem pravnih rješenja Evropskog vijeća za fetve i istraživanja, odluka drugih akademija islamskog prava i stavova savremenih islamskih učenjaka rasvijetlit ćemo pitanja liječenja žena kod ljekara muškarca, estetskih operacija na tijelu muškaraca i žena kao i stavove islamskih učenjaka o uljepšavanju lica žena pomoću savremenih sredstava koja su na bosanskome jeziku označena kao “šminkaˮ. Radi se o gotovo svakodnevnim dilemama pred kojima stoje muslimanske porodice, naročito njeni ženski članovi, pa ih je iz ugla islamskoga prava potrebno dodatno razjasniti.