MUSLIMAN NE VLADA, ON SLUŽI - Čamdžić, Izet (Novi Muallim, 2014)
UDK 28-475.5(042) Vjersko-prosvjetni rad i obrazovni proces u džamijama na području BiH, odvijao se kroz nekoliko različitih oblika. Hutba (govor) koji se održava petkom obavezni je dio džuma-namaza i vaz (opće neobavezno predavanje) bili su najčešći oblici prosvjećivanja. U Bosni i Hercegovini decenijama se njegovala, čuvala i prakticirala forma hutbe i vaza kao najrasprostranjenija i legitimna forma vjersko-prosvjetnog rada. U ovom broju donosimo hutbu: Izet ef. Čamdžića i vaz muderrisa Kasim ef. Dobrače, održan u Gazi Husrev- begovoj džamiji u Sarajevu, 1976. godine.