PORODICA NA RASPUĆU - Čelebić, Almedina (Novi Muallim, 2022)
U ovom tekstu autorica skreće pozornost na opću krizu društva, koja se posebno ogledava u krizi porodičnog i bračnog života. Porodici u tranzicijskom društvu, kakvo je i bosanskohercegovačko, potrebna je ozbiljna pomoć za njeno očuvanje. Institucionalna briga za očuvanje muslimanske porodice, te edukacija mladih ljudi za odgovorno roditeljstvo trebala bi biti sastavni dio strategije vjersko-prosvjetnog rada Islamske zajednice u BiH u radu s mladima.