KRIZA PORODICE I OSNIVANJE PORODIČNIH SAVJETOVALIŠTVA PRI ISLAMSKOJ ZAJEDNICI - Draganović, Selvira (Novi Muallim, 2022)
Pozivajući se na najnovija istraživanja o krizi bh. porodice, autorica i ovom radu ukazuje na mnoštvo promjena koje destabiliziraju savremenu porodicu. Porodični sistem izložen je kontinuiranom utjecaju društvenih i unutarporodičnih promjena koje su nezaustavljive i nužne. Zbog evidentne krize bosanskohercegovačkoj porodici i njenim članovima neophodno pružiti neophodnu podršku na putu intenzivnih promjena i suočavanju sa mnogim izazovima. Na ovom planu od posebne važnosti bi bila stručna savjetovališta unutar Islamske zajednica u BiH, čiji indikator su brojna pitanja džematlija koja se upućuju imamima, ali i instituciji Fetvu-l-emina, a koja su vezana za porodicu i unutar porodične odnose.