POSLJEDICE KONZUMACIJE ANIMIRANOG NASILJA - Skelić, Dženan (Novi Muallim, 2022)
Rad se bavi prisustvom nasilja i nasilnih sadržaja u crtićima, odnosno, animiranim filmovima za djecu, te uticajima takvih sadržaja na ponašanje i mentalno zdravlje djece. Analizirajući najčešće gledane crtane filmove pokušali smo klasificirati nasilne sadržaje i potencijalne posljedice dječije izloženosti istima.