NA POSLANIKA SE UGLEDAJMO, PREMA DJECI MILOSTIVI BUDIMO - Latifović, Zejnil (Novi Muallim, 2022)
Novi Muallim objavljuje hutbe aktivnih imama i hatiba. Uz hutbe rubrika sadrži i svojevrsne recenzije, tako da zajednički čine cjelinu. Recenzije pišu "slušatelji hutbe", a recenzije nemaju u potpunosti valorizirajući karakter, već im je cilj unapređivanje hutbe kao javnog istupa naših imama i kritički osvrt na te istupe. U ovom broju na našim stranicama su dvije hutbe: hatiba Zejnil ef. Latifovića i hatiba Irdin ef. Tutnjića, prof. Za ovaj broj recenzije su pisali: Nezim Halilović Muderis i Ferid Dautović.