MEKTEPSKA NASTAVA - IZMEĐU TEORIJE I PRAKSE - Sultanović, Adis (Novi Muallim, 2022)
Mekteb je početna i temeljna odgojno-obrazovna ustanova na nivou džemata u okviru Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Mekteb je povijesno imao zapaženu ulogu u odgojno-obrazovnom procesu, koji je uzgred rečeno važio za prvi, elementarni i pripremni stadij mladeži za dalje školovanje gdje bi se izučavali osnovni postulati dini-islama. U ovom radu autor predstavlja uvide u mektepski nastavni plan i program kroz specifičnosti praktičnog izvoeđnja mektepske nastave, te izazove s kojima se susreću oni koji tu nastavu izvode.