ISLAMSKA ZAJEDNICA I POPIS STANOVNIŠTVA U BIH 2013. - Subašić, Elvedin (Novi Muallim, 2017)
Rezultati popisa su veoma važni za daljnji rad Islamske zajednice, shodno temama koje su obuhvaćene popisom. Naime, čitajući određene članove Zakona možemo razumjeti da će Islamska zajednica nakon objave rezultata popisa krostabuliranjem podataka dobiti najvažnije podatke koji su ključni za razvoj i strateško planiranje jedne organizacije. Islamska zajednica ne bi trebala svoje resurse trošiti na dnevno-političke rasprave o popisu, već se pripremiti za strateško planiranje nakon objave rezultata popisa, a koje će podrazumijevati, ako se ukaže potreba, novitet i ključne preinake modaliteta njenog rada.