VJERA I NAUKA - DA LI JE NAUČNO SVE OBJAŠNJIVO: NASTAVNA PRIPREMA ZA ČAS ISLAMSKE VJERONAUKE NASTAVNA JEDINICA - Hekić, Hikmet (Novi Muallim, 2017)
U ovom radu predstavljena je nastavna priprema obrade novog nastavnog sadržaja na času islamske vjeronauke za srednju školu. Priprema sadrži informacije o oblicima rada, nastavnim metodama i sredstvima, te ciljevima i zadacima ove nastavne jedinice. Takođe je prikazana makroartikulacija i mikroartikulacija nastavnog časa sa detaljnim uputama za njegovu realizaciju i prilozima.