KORELACIJA ISLAMSKE VJERONAUKE SA DRUGIM ŠKOLSKIM PREDMETIMA - Fetić, Elvedin (Novi Muallim, 2017)
Nastava islamske vjeronauke može ostvariti korelaciju sa svim školskim predmetima. Međupredmetna korelacija doprinosi kvalitetu vjeronaučne nastave. Nastavnik vjeronauke bi trebao nastojati biti uzor u uspostavljanju međupredmetne korelacije. Kvalitet korelacije zavisi od požrtvovanosti, sposobnosti i kreativnosti nastavnika islamske vjeronauke. Brojni su primjer korelacije islamske vjeronauke i drugih školskih predmeta, kako u redovnoj nastavi, tako i u vannastavnim aktivnostima.