100 GODINA UDRUŽENJA ILMIJJE – MONOGRAFIJA - Smajlović, Salih (Novi Muallim, 2022)
Prikaz knjige: Kao poseban prilog obilježavanju stogodišnjice Udruženja ilmiije, štampana je knjiga 100 godina Udruženja ilmijje – Monografija. Izdavač knjige je Udruženje ilmijje Islamske zajednice u BiH, autori su: Ismet Bušatlić, Enes Durmišević i Enes Karić, a štampana je u Dobroj knjizi. Knjiga ima 280 stranica i uz tekstove o Udruženju ilmijje u proteklom stogodišnjem periodu, u njoj je veliki broj fotografija i faksimila.