RAMAZAN – ŠKOLA TAKVALUKA - Bukva, Edin (Novi Muallim, 2017)
Novi Muallim objavljuje hutbe aktivnih imama i hatiba. Uz hutbe rubrika sadrži i svojevrsne recenzije, tako da zajednički čine cjelinu. Recenzije pišu "slušatelji hutbe", a recenzije nemaju u potpunosti valorizirajući karakter, već im je cilj unapređivanje hutbe kao javnog istupa naših imama i kritički osvrt na te istupe. U ovom broju na našim stranicama su dvije hutbe: hatiba hfz. Hašim ef. Zahirovića i hatiba hfz.Edin ef. Bukve. Za ovaj broj recenzije su pisali: Dženan Handžić i Suad Mahmutović.