450 GENERACIJA GAZI HUSREV-BEGOVE MEDRESE: NAJSTARIJA SARAJEVSKA SREDNJA ŠKOLA OBILJEŽAVA JOŠ JEDAN JUBILEJ - Kadribegović, Aziz (Novi Muallim, 2016)
Nekoliko riječi u povodu toga događaja a na osnovu i oko monografije koju objavljuje ova škola, godine 2000.