BIBLIOGRAFIJA "MUALLIMA" - Lavić, Osman (Novi Muallim, 2022)
"Muallim" je izlazio mjesečno, od 1990. do 1998. godine. Ukupno je izašlo 64 broja sa prekidom od aprila 1992. do aprila 1994. godine zbog agresije na Bosnu i Hercegovinu. U 64 broja Muallima izašlo je ukupno 1316 radova. Bibliografija koju imate pred sobom obuhvata "Muallim" u njegovom drugom periodu izlaženja znači od 1990. do 1998. godine. Autori su poredani abecednim redom, a radovi jednog autora hronološki. Radovi su označeni rednim brojem od 1 do 1316, da bi se na kraju mogao izraditi index tema. Mjesta gdje smo mi dodali neko objašnjenje označena su sa znakom #