ŠTA BI TREBALI BITI PRIORITETI U RADU I DJELOVANJU ISLAMSKE ZAJEDNICE? - Redakcija, -izbor (Novi Muallim, 2022)
Budući da je nedavni izbor novog Reisu-l-uleme Husein efendije Kavazovića događaj od prvorazrednog značaja za Islamsku zajednicu u BiH Redakcija Novog Muallima odlučila je u ovom broju, uz izbor iz Programa rada novoizabranog Reisu-l-uleme, kao temu za Forum postaviti pitanje koje se tiče prioriteta u budućem radu i djelovanju Islamske zajednice. S odgovorima na postavljeno pitanje koje obajvljujemo u ovom broju želimo i za stranice narednih brojeva Muallima otvoriti prostor za sve one koji žele i mogu dati svoj doprinos daljem profiliranju programskih opredjeljenja i ciljeva Islamske zajednice koja su prihvaćena i legitimirana izborom Husein efendije Kavazovića za Reisu-l-ulemu, posebno u područjima odgoja i obrazovanja, obrazovnih zavoda i institucija, obrazovnih strategija, planova i programa, zadaća i izazova. Enes Ljevaković Mustafa Sušić Zijad Ljavaković Dževad Hodžić Mustafa Hasani Dževad Pleh