DOPRINOS INFORMACIJSKIH TEHNOLOGIJA KVALITETU NASTAVE VJERONAUKE - Halilović, Nezir (Novi Muallim, 2022)
Pitanje kvaliteta je fundamentalno pitanje našeg vremena. S obzirom na obimnost upotrebe ovog pojma, teško je, pa i nemoguće, doći do jednoznačne definicije ovog pojma, pa ipak to nimalo ne umanjuje značaj ovog pojma i učestalost njegove upotrebe. Pri njegovom razumijevanju značajno nam pomažu koncepti kvaliteta, koji se mogu pratiti u sektoru edukacije. Informacijske tehnologije su integralni dio naših života, ali još uvijek ne i nastave. U ovom radu smo ispitali kvalitet klasičnog ex-katedra časa i kvalitet časa sa intenzivnim korištenjem IT-a i to iz po ocjeni učenika, kao najvažnijih korisnika nastave.