TVOJE DIJETE - POKLON TEBI, TVOJE ISKUŠENJE I TVOJA ODGOVORNOST - Rahman, Alija (Novi Muallim, 2022)
Novi Muallim objavljuje hutbe aktivnih imama i hatiba. Uz hutbe rubrika sadrži i svojevrsne recenzije, tako da zajednički čine cjelinu. Recenzije pišu "slušatelji hutbe", a recenzije nemaju u potpunosti valorizirajući karakter, već im je cilj unapređivanje hutbe kao javnog istupa naših imama i kritički osvrt na te istupe. U ovom broju na našim stranicama su dvije hutbe: hatiba hafiza Alije ef. Rahmana i hatiba Refik ef. Čauševića. Za ovaj broj recenzije su pisali: Mensud ef. Đulović i Elvedin ef. Klisura.