ŠERIJAT KAO VIŠEDIMENZIONALNI I DINAMIČKI SISTEM - Sarajkić, Mirza (Novi Muallim, 2012)
Prikaz knjige: „Intencije šerijata kao filozofija islamskog prava – sistemski pristup“, Džasir Avde, sa engleskog preveo: Nedim Begović, CNS i El-Kalem, Sarajevo, 2012. godine, str. 444.