VJEČITI SAVJETI VLASTIMA - Hajdarević, Hadžem (Novi Muallim, 2001)
Prikaz knjige: Ebu Hamid Muhammed el-Gazali: Savjeti vlastima (Nasihatu-l-muluk), "El-Kalem", Sarajevo 2001., Biblioteka "Klasična islamska misao". Prijevod sa arapskoga, predgovor i komentar: prof. dr. Enes Karić