ORIJENTALISTI - ZAGOVORNICI GENOCIDA - Hajdarević, Hadžem (Novi Muallim, 2001)
Prikaz studije: Norman Cigar: Uloga srpskih orijentalista u opravdanju genocida nad muslimanima Balkana (The Role of Serbian Orientalists in Justification of Genocide Against Muslims of The Balkans), dvojezičko (englesko-bosansko) izdanje, Institut za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava & Bosanski kulturni centar, Sarajevo, 2001. Prijevod na bosanski jezik: Ahmet Alibašić i Enes Karić