ODGOVORNOST U MIŠLJENJU I IZRICANJU - Hajdarević, Hadžem (Novi Muallim, 2001)
Prikaz knjige: Rasim Muminović: Filozofija ideologije (ideološko otrežnjavanje), I. tom ("Ideologija i trezvenost") i II. tom ("Destruktivne ideologije 20. stoljeća"), "El-Kalem", Sarajevo, 2001., Biblioteka "Duh i vrijeme"