POVIJEST UMIJEĆA ČITANJA - RAZUMIJEVANJA KUR’ANSKOG TEKSTA - Hajdarević, Hadžem (Novi Muallim, 2001)
Prikaz knjige: Jusuf Ramić: Tefsir - historija i metodologija, Fakultet islamskih nauka-Sarajevo, "Biblioteka posebnih izdanja", Sarajevo, 2001.