ROMAN O STRADANJU MUSLIMANA U ŠPANIJI - Hajdarević, Hadžem (Novi Muallim, 2001)
Prikaz knjige: Tariq Ali: Sjene narova drveta (roman), II izdanje, IK " Ljiljan", Sarajevo, 2000. Sa engleskog prevela: Senada Kreso