SLOBODNA, NEOPTEREĆENA MISAO - Hajdarević, Hadžem (Novi Muallim, 2001)
Prikaz knjige: Annemarie Schimmel: Odgonetanje Božijih znakova - fenomenološki pristup islamu, "El-Kalem", Sarajevo, 2001. Biblioteka "Hikmet". Sa engleskoga preveo: Fikret Pašanović