BOSNA U OČIMA AUSTROUGARSKOG ŽANDARA - Karčić, Fikret (Novi Muallim, 2016)
Prikaz knjige: František Valoušek, Sjećanja na Bosnu: zapisi austrougarskog žandara na službi u Bosni, priredila Dagmar Dorovska, prevela s češkog Zvjezdana Marković, Sarajevo: Bosanska riječ, 2015, str. 246.