NAŠA DJECA – NAŠA ODGOVORNOST I BUDUĆNOST - Glamočić, Nedim (Novi Muallim, 2022)
Novi muallim objavljuje hutbe aktivnih imama i hatiba. Uz hutbe rubrika sadrži i svojevrsne recenzije, tako da zajednički čine cjelinu. Recenzije pišu "slušatelji hutbe", a recenzije nemaju u potpunosti valorizirajući karakter, već im je cilj unapređivanje hutbe kao javnog istupa naših imama i kritički osvrt na te istupe. U ovom broju na našim stranicama su dvije hutbe: hatiba Mehidin ef. Bešlića i hatiba Nedim ef. Glamočića. Za ovaj broj recenzije su pisali: Mensur ef. Malkić i Ahmed ef. Purdić.