DŽAMIJA: NASTAVNA PRIPREMA ZA ČAS VJERONAUKE - Islamović, Mubina (Novi Muallim, 2022)
Autorica u ovom radu predstavlja pisanu pripremu za čas vjeronauke, za prvi razred osnovnih škola. Tip nastavnog sata je usvajanje (obrada) novog nastavnog sadržaja. Zadaci ovog sata su prije svega upoznavanje učenika sa pojmovima vezanim za prostor džamije, kao i sa ulogom džamije u životu jednog muslimana. Uz usvajanje novog znanja zadaci ove nastavne jedinice su i izgrađivanje kulture ponašanja prilikom posjete džamiji (u džamiju se ulazi u čistoj i propisnoj odjeći, tiho, desnom nogom), poticanje ljubavi i poštovanja prema džamiji kao Božijoj kući, poticanje učenika na razvijanje pozitivnog stava i interesovanja za sticanje novih saznanja, jačanje svijesti o čistoći kroz održavanje higijene, te razvijanje estetskih vrijednosti i svijesti o lijepom kroz izgled i arhitekturu džamije.