POHLEPA - Zahirović, Ermin (Novi Muallim, 2022)
Novi muallim objavljuje hutbe aktivnih imama i hatiba. Uz hutbe rubrika sadrži i svojevrsne recenzije, tako da zajednički čine cjelinu. Recenzije pišu "slušatelji hutbe", a recenzije nemaju u potpunosti valorizirajući karakter, već im je cilj unapređivanje hutbe kao javnog istupa naših imama i kritički osvrt na te istupe. U ovom broju na našim stranicama su dvije hutbe: hatiba Ermin ef. Zahirovića i hatiba Kenan ef. Smailagića. Za ovaj broj recenzije su pisali: Nesib ef. Hadžić i Elvedin ef. Klisura.