TEVHID - Kadić, Samedin (Novi Muallim, 2011)
Prikaz knjige: Ismail R. al-Faruqi, Tevhid: njegove implikacije na mišljenje i život; Preveo dr. Džemaludin Latić, Sarajevo: CNS - El-Kalem, 2011. (drugo izdanje)