RELIGIJSKE INSTITUCIJE U BiH: IZMEĐU SLOBODE NAVIJEŠTAJA I INSTITUCIONALNE SLOBODE - Kristić, Alen (Novi Muallim, 2022)
RELIGIJA I POLITIKA Na Evangelijsko-teološkom fakultetu Univerziteta u Tibingenu, u organizaciji Zaklade za ekumensku teologiju „Elisabeth i Jürgen Moltmann“, 26. i 27. novembra prošle godine održan je simpozij o temi ISLAM, RELIGIJA I DRŽAVA. Sudionici skupa, koji se posebno bavio pitanjima religije i politike u području obrazovanja, bili su, pored profesora Evangelijsko-teološkog fakulteta, prof. dr. Ismet Bušatlić, prof. dr. Enes Karić, dr. Hilmo Neimarlija i mr. Asim Zubčević sa Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu te religiolog i publicista dr. Alen Kristić iz Sarajeva. Objavljujemo izlaganja dr. Hilme Neimarlije i dr. Alena Kristića.