IBRAHIM A.S., ISKRENI PRIJATELJ BOŽIJI: PRIPREMA ZA REALIZACIJU NASTAVNOG ČASA - Merdan, Bilal (Novi Muallim, 2022)
Autor u ovom radu predstavlja pisanu pripremu za čas vjeronauke, iz nastavne oblasti “Božiji poslanici”, za peti razred osnovnih škola. Obogaćivanje učeničkog riječnika novim pojmovima i terminima, razumjevanje načina i pristupa izučavanja biografija Božijih poslanika, osposobljavanje učenika za zajednički (grupni) rad uz uvažavanje pravila grupnog rada kao i mišljenja i stavova ostalih kolega iz grupe, te poučavanje učenika etičkim principima vođenja debate i dijaloga neki su od nastavnih ciljeva i zadataka ove nastavne jedinice.