TEČAJ ZA ŽENSKI RUČNI RAD U FOJNICI: PRILOG HISTORIJI MUSLIMANSKOG ŠKOLSTVA - Kujović, Mina (Novi Muallim, 2022)
Prilog se odnosi na osnivanje i rad Tečaja za ženski ručni rad koji je osnovala Zemaljska vlada za Bosnu i Hercegovinu u Fojnici 1901. godine. Tečaj je trajao samo deset godina, jer je već početkom 1912. prestao sa radom, ali je za razvoj stručnog školstva u Fojnici i za školovanje ženske djece, naročito muslimanki, imao veliki značaj.