ALLAH JE JEDAN I JEDINI - Šahinović, Rifet (Novi Muallim, 2022)
U Kur’anu se često podsjeća da je Uzvišeni Allah Jedan i Jedini u Svom Biću, atributima i djelima. Naime, radi se o dva Božija svojstva sadržana u Njegovoj Jednoći (al-aḥadiyya) i Njegovoj Jedinstvenosti (al-waḥidiyya). U ovom radu autor nastoji dati nekoliko naznaka o tim svojstvima, posebno na različitost razumijevanja navedenih pojmova, te ukazati na važnost sure Ihlas i Ajetu’l kursijje s ovog akaidskog aspekta.