EHLI-SUNNET I FRAKCIONAŠTVO KOD MUSLIMANA U MIŠLJENJU HASANA KAFIJE PRUŠČAKA - Omerdić, Muharem (Novi Muallim, 2016)
UDK 28-1 28-4/-5 U ovom radu autor predstavlja Pruščakov rad iz područja akaida, temeljne pojmove i koncept ehlisunnetskog učenja koji je Pruščak zagovarao u svojim djelima, te u konačnici pojam frakcionaštva kao izazova tom učenju. Pored predstavljanja Pruščakovih stavova i navoda o ovim pojmovima, te navođenja izvora koje je Pruščak koristio u svojim djelima, autor predstavlja i društveno-politički kontekst u kojem su njegova djela nastajala, a koji je neposredno uticao na njegov rad.