MUALLIM 2000-2010 - Redakcija, -izbor (Novi Muallim, 2010)
Na narednim stranicama donosimo faksimile dva teksta iz Novog muallima (period 2000-2010), faksimil bibliografije radova Novog muallima objavljene u broju 33., te bibliografiju radova od broja 33 do broja 43, autora Osmana Lavića. ISLAM U BH MEDIJIMA U OSKUDICI VJERSKOG NOVINARSTVA, Nedžad Grabus EKOLOŠKA AKTIVNOST IMAMA U DŽEMATU, Vehid Arnaut BIBLIOGRAFIJA RADOVA NOVOG MUALLIMA, Osman Lavić BIBLIOGRAFIJA RADOVA NOVOG MUALLIMA 33-43, Osman Lavić