ODBRANA I REAFIRMACIJA TEMELJNIH ISLAMSKIH VRIJEDNOSTI - Ljevaković, Abdurahman (Novi Muallim, 2010)
Prikaz knjige: Univerzalna civilizacijska kur’anska vizija, Abdulhamid Ahmed Ebu Sulejman, sa arapskog preveo Enes Karić, El-Kalem i Centar za napredne studije, Sarajevo, 2010.