ODNOS PREMA SELEFI-SALIHU - Sedić, Fuad (Novi Muallim, 2022)
U ovom radu autor se primarno bavi odnosom bošnjačke uleme u XX stoljeću prema selefi-salihu. U prvom dijelu autor nudi pojašnjenje terminologije vezane za selefi-salih, pojašnjava karakteristike koje su im svojstvene te daje kratak pregled o selefi-salihu danas, te stavovima drugih o njima. U glavnom dijelu rada, autor je na osnovu tekstova bošnjačkih alima, u nekoliko tačaka, izložio odnos bošnjačke uleme prema selefi-salihu u XX stoljeću. Većina njih uglavnom, tvrdi autor, uvažavala je principe i stavove selefi-saliha, otvoreno je ukazivala na zasluge ranijih generacija, te uvažavala šerijatske propise i principijelnost u njima, skladno uvjetima i okolnostima u kojima su živjeli.