PERCEPCIJA SUNNETA U HIKJMETU - Peštalić, Edin (Novi Muallim, 2022)
Različiti pristupi razumijevanju sunneta Allahovog Poslanika a. s. mogu se razaznati i na našim prostorima. Pitanje uloge sunneta u životima vjernika, muslimane generalno prati od preseljenja Poslanika a. s. na ahiret pa sve do danas. Braća Čokić i list ''Hikjmet'' su autentičan primjer bosanskog tradicionalističkog razumijevanja islama, i svojevrsna opozicija modernističkom pristupu i razumijevanju islama na našim prostorima. Stav Hikjmeta je da sunnet kao i Kur'an ima svojstvo i karakter objave, da je sunnet drugi šerijatski argument., te da se pod sunnetom podrazumijevaju postupci Muhammeda a.s., ali i postupci njegovih ashaba, koji su zapravo interpretacija prakse Poslanika a.s.