VUK U JANJEĆOJ KOŽI: PSIHOLOŠKI PROFIL PSIHOPATE - Draganović, Selvira (Novi Muallim, 2022)
Metaforički nazivajući članak „Vuk u janjećoj koži“ autorica govori o psihološkom profilu psihopate. Članak započinje tako što navodi relevantne definicije, te jednostavnim jezikom diferencira pojmove; psihopata, sociopata te antisocijalni poremećaj ličnosti (da bi rasvijetlila konfuziju oko ovih pojomova). Psihopata je, kako ona ovdje navodi, predator ili grabljivac, sa karakteristikama kao što su: bešćutnost, narcisoidnost, nemilosrdnost, plitke emocije, egocentričnost, manipulativnost, sposobnost kamuflaže ili infiltracije, nedostatak savjesti i duše itd. Na kraju, ona navodi listu za provjeru psihopatije čiji autor je Robert Hare, na kojoj se nalaze karakteristike kao sto su: slatkorječivost i površinski šarm, grandiozna samovrijednost, potreba za stimulacijom ili sklonost ka dosadi, patološko laganje, varanje i manipulacija, nedostatak kajanja ili osjećaja krivice, plitka osjećanja, neosjetljivost i nedostatak empatije, parazitski životni stil, loša kontrola ponašanja, promiskuitetno seksualno ponašanje, rani problemi u ponašanju, nedostatak realnih dugoročnih ciljeva, impulsivnost, neodgovornost, nesposobnost za preuzimanje odgovornosti za vlastite postupke, mnogobrojne kratkotrajne bračne veze, maloljetnička delikvencija, opoziv uslovnog puštanja na slobodu, kriminalna višestranost.