ČUVAJMO SE SVEGA ŠTO JE LOŠE - Hodžić, Bilal (Novi Muallim, 2022)
Novi Muallim objavljuje hutbe aktivnih imama i hatiba. Uz hutbe rubrika sadrzi i svojevrsne recenzije, tako da zajednički čine cjelinu. Recenzije pišu "slušatelji hutbe", a recenzije nemaju u potpunosti valorizirajuci karakter, vec im je cilj unaprijeđivanje hutbe kao javnog istupa naših imama i kritički osvrt na te istupe. Recenzenti reagiraju na one aspekte koje oni drže važnim za jednu hutbu (trajanje hutbe, kvalitet, poruka, način izlaganja, pismenost, kompozicija itd. U ovom broju na našim stranicama su dvije hutbe: hatiba hafiza Sabahudina Skejića i hatiba Bilala ef. Hodžća. Za ovaj broj recenzije su pisali: Fikret ef. Pašanović i hafiz Senaid Zaimović.