IZ ŽIVOTA TUZLE, BIJELJINE I SREBRENICE 17., 18. I 19. STOLJEĆA - Smajić, Ramiza (Novi Muallim, 2009)
Prikaz sidžila: Gündüz Tufan. Tuzlanski, bijeljinski i srebrenički sidžil : (1641-1833) / Tufan Gündüz ; prijevod na bosanski jezik Edina Ustavdiç. – Tuzla: Arhiv Tuzlanskog kantona : Društvo arhivskih zaposlenika, 2008. – 158 str. ; 24 cm