ZAPAD I MUSLIMANSKI SVIJET: UZAJAMNE PREDODŽBE - Bakr, Salwa; Karčić, Fikret; Smajić, Aid (Novi Muallim, 2008)
Iz izvještaja Instituta za vanjske kulturne odnose u Štutgartu The West and the Muslim World: A Muslim Position (Zapad i muslimanski svijet: Jedno muslimansko gledište), Stutgart, Institut fur Auslandsbeziehungen - IFA, 2004., str. 119-30. Autori izvještaja su Fikret Karčić (Sarajevo), Salwa Bakr (Kairo), Basem Ezbidi (Nabulus, Palestina), Hanan Kassab-Hassan (Damask), Mazhar Zaidi (Lahore, Pakistan) i Jawhar Hassan (Kuala Lumpur). Prijevod s engleskog: Aid Smajić