SLOBODA IZRAŽAVANJA I GLOBALIZACIJA: SUKOB OKO KARIKATURA I VRIJEDNOSTI KOSMOPOLITIKE - Hylland Eriksen, Thomas; Muratović, Rasim (Novi Muallim, 2008)
Ovo je prijevod teksta autora Thomasa Hyllanda Eriksena objavljenog u knjizi Frihet (Sloboda) čiji su autori Arne Johan Vetlesen i Thomas Hylland Eriksen. Knjiga je objavljena u izdanju izdavačke kuće Universitetsforlaget AS iz Osla, 2007. godine. Prijevod s norveškog: Rasim Muratović